Օրեգանոյի յուղի օգտակար հատկությունները, որոնց մասին չգիտեք
Օրեգանոն հիմնականում օգտագործվում է մսային կերակուրների և մակարոնների պատրաստման ընթացքում։ Քչերը գիտեն այն մասին, որ այն առողջության համար բազմաթիվ օգտակար հատկություններ ունի։
Օրեգանոյի յուղը հակաբակտերիալ, հակասնկային, հակավիրուսային և հակամիկրոբային հատկություններ ունի, ինչի շնորհիվ կարող է նպաստել առողջությանը։
Օրեգանոյի յուղը կարող է օգնել սինուսիտի և մրսածության բուժման դեպքում։ Մի քանի կաթիլ օրեգանոյի յուղ ավելացրեք եռացող ջրով լի տարայի մեջ, շնչեք օդը։
Օրեգանոյի յուղը կարող է օգտագործվել եղունգների սնկային հիվանդության դեմ պայքարում։ Մի քանի կաթիլ յուղը լցրեք ջրով լի ամանի մեջ, ոտքերը մի քանի րոպե դրեք ջրի մեջ։
Օրեգանոյի յուղն օգտակար է վարակների ու մակաբույծների դեմ պայքարում։ Օրեգանոյի յուղը խառնեք կոկոսի յուղի հետ, դրեք լեզվի տակ։ Մի քանի րոպե սպասեք, լվացեք ջրով։
Օրեգանոյի յուղը նաև հականեխիչ հատկություններ ունի։ Այն կարող է օգտագործվել նաև հետևյալ նպատակներով.
- միջատներից ազատվելու համար
- մաշկի վիճակը լավացնելու համար
- բշտիկներից ազատվելու համար
- կոկորդի ցավը թեթևացնելու համար
- ատամի ցավը հանգստացնելու համար
- մկանների և հոդերի ցավը հանգստացնելու համար։
Ինչպես պատրաստել օրեգանոյի յուղ. բաղադրիչներ
- օրեգանոյի տերևներ
- ձիթապտղի, նշի կամ խաղողի կտի յուղ։
Պատրաստման եղանակը։ Տարայի մեջ ջուր եռացրեք։ Օրեգանոյի տերևներն ու յուղ լցրեք ապակե տարայի մեջ, դրեք այն ջրով լի տարայի մեջ և թողեք մի քանի րոպե։ Ապակե տարան դրեք արևկող հատվածում՝ պատուհանի գոգին, և թողեք մեկ կամ երկու շաբաթ։ Հեռացրեք տերևները, յուղը պահպանեք մութ վայրում։
Fithacker.ru-ից թարգմանեցց 168.am-ը