Անուշաբույր մեղրաբլիթ՝ պատրաստված կեֆիրով
Այս մեղրաբլիթներ (Пряник) կհիշեցնեն Ձեզ Ձեր մանկության համերը:
Բաղադրիչները.
1. Կեֆիր (մածուն) – 350 մլ
2. Շաքարավազ – 1 բաժակ
3. Ձվի 2 դեղնուց և 1 սպիտակուց
4. Մեղր – 1 ճ/գ
5. Բուսայուղ – 3 ճ/գ
6. Սոդա – 1 թ/գ
7. Ալյուր – մոտ 2-3 բաժակ
Պոմադկա.
1. Ձվի 1 սպիտակուց
2. Շաքարավազ – 3 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը.
1. Առանձնացնել 1 ձվի սպիտակուցը: Այն հետո պետք է գալու:
2. Ձվերը հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել մեղրը և կեֆիրը:
3. Ալյուրը խառնել սոդայի հետ: Աստիճանաբար միացնել բոլոր բաղադրիչները: Պետք է ստացվի բավականին պինդ խմոր:
4. Սեղանի վրա բացել խմորը մոտ 1 սմ հաստության:
5. Բաժակով ձևավորել մեղրաբլիթները և շարել պերգամենտով պատած տապակի վրա:
6. Թխել նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 25 րոպե:
7. 3 ճ/գ շաքարավազը հարել նախօրոք այն կողմ դրած սպիտակուցով: Ստացված պոմադկայով պատել մեղրաբլիթները: Դա պետք է անել շատ արագ, քանի դեռ մեղրաբլիթները չեն սառչել:
8. Պոմադկայով պատելուց հետո թխել ևս 10 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը