Սոխը լավացնում է հիշողությունը
Սոխը մեծ կիրառում ունի ժողովրդական բժշկության մեջ. մաքրում է արյունը, խթանում է սիրտ-անոթային ու նյարդային համակարգերի աշխատանքը, ունի հակագիստամինային ազդեցություն, կարգավորում է հանքային նյութերի փոխանակման գործընթացը։ Սոխը հատկապես անհրաժեշտ է տարեցներին։
Անհրաժեշտ է
- Սոխ ու մեղր։
Պատրաստման եղանակը
- Սոխն անցկացրեք քերիչով, քամեք հյութը ու զտեք երկտակ ծալած թանզիֆով։ Հյութը խառնեք հեղուկ մեղրի հետ, եթե մեղրը բյուրեղացած է տաքացրեք մինչև 35-40 C։
- Բաղադրիչների հարաբերակցությունը. վերցրեք հավասար ծավալային չափով (1։1)։
Օգտագործման եղանակը
- Խմեք 1-ական ճ/գ՝ օրը 3-4 անգամ, ուտելուց 1 ժամ առաջ կամ 2 ժամ հետո։ Հեղուկի հետ չխառնեք։ Շարունակեք 14 օր, կրկնեք 1 ամիս հետո՝ պարբերաբար։
Զգուշացում. 100 գ սոխը (բոլոր մասերը) պարունակում են օրգանիզմին անհրաժեշտ ռուբիդիում միկրոտարրի մոտ 450 %։ Ռուբիդիումն ունի արյան ճնշումը բարձրացնող հատկություն։
Որդաթափ միջոց
- Մեկ միջին սոխն 8 ժամ թրմեք 200 մլ գոլ ջի մեջ։ Խմեք 100 մլ՝ նախաճաշից առաջ։
- Թուրմն ունի միզամուղ հատկություն։
* * *
Հ.Գ. Լույս են տեսել հեղինակի «Մոգական բուժարարներ» մատենաշարի թվով 4 գրքույկները: Հիշեցնենք, որ վաճառքում է նաև հեղինակի «Պահապան ծառերի բուժիչ զորությունը» գիրքը: Հեղինակի բոլոր գրքերը կարող եք ձեռք բերել «Նոյյան տապան», «Բուկինիստ», «Նոր գիրք» և «Արտ Բրիջ» (Աբովյան 20) գրախանութներից: