Մթերքներ, որոնք դանդաղեցնում են ծերացումը
Որոշ մթերքներ օգնում են դանդաղեցնել ծերացումը, ասել է սննդաբան Օլգա Ռեդինան։ Դրանց անունները նա նշել է «Երեկոյան Մոսկվայի» հետ զրույցում։
Ըստ Ռեդինայի՝ հակաօքսիդանտներն օգնում են դանդաղեցնել ծերացումը՝ տարրեր, որոնք օգնում են պայքարել ազատ ռադիկալների դեմ, որոնք էլ ոչնչացնում են մարմնի բջիջները:
«Հակաօքսիդանտներով հարուստ մթերքները ներառում են հատապտուղներ (օրինակ՝ ազնվամորի կամ հապալաս), մրգեր, հատկապես ցիտրուսային մրգեր, ընկույզներ, օսլա չպարունակող բանջարեղեն, մուգ շոկոլադ, կանաչ թեյ»,- ըստ shantnews-ի՝ թվարկել է նա:
Բացի այդ, կոլագենը՝ մաշկի առաձգականության և խոնավեցման համար պատասխանատու սպիտակուցը, դանդաղեցնում է ծերացման գործընթացը, հավելել է նա:
Սննդաբանը բացատրել է, որ կոլագեն կա ձվի, մսի, ոսկրային արգանակի և ձկան մեջ։ Ռեդինան ընդգծել է, որ, ընդհանուր առմամբ, առողջ մարդու սննդակարգը պետք է պարունակի բավարար քանակությամբ սպիտակուցներ, ճարպեր, ածխաջրեր, վիտամիններ և հանքանյութեր՝ օրգանիզմին առողջության և երիտասարդության համար անհրաժեշտ ամեն ինչով ապահովելու համար։