Բաժիններ՝

Ֆրիկասե. սպիտակ սոուսի մեջ պատրաստված սպիտակ մսից ռագու

Բաղադրիչներ

Խոզի ֆիլե – 300 գրամ

սունկ – 150 գ

թթվասեր – 2 ճ/գ

պանիր – 50 գ

ալյուր – 1 ճ/գ

բուսայուղ – 1 ճ/գ

աղացած համեմ – կես թեյի գդալ

սոխ – 1 հատ

սխտոր – 2 հատիկ

ջուր – 100 մլ

թարմ կանաչի

աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Միսը լվանալ, չորացնել թղթե սրբիչով, կտրատել խորանարդաձև։

Սունկը լվանալ, կտրատել։

Սոխը նույնպես պետք է կտրատել խորանարդաձև։

Միսը ձեթի մեջ տապակել այնքան, մինչև կարմրի, ավելացնել սունկը, սոխն ու քերչով անցկացրած սխտորը, ապա ավելացնել նախընտրած համեմունքներն ու աղը:

Տապակել 8-10 րոպե՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով։

Լցնել ջուրն ու թթվասերը։ Ավելացնել պանիրը և եփել մարմանդ կրակի վրա, եռալուց հետո ավելացնել ալյուրը և խառնել մյուս բաղադրիչներին։ Եփել այնքան, մինչև սոուսը թանձրանա։

Վերջում ավելացրեք կանաչիները։

Որպես խավարտ՝ ֆրիկասեի հետ մատուցում են եփած բրինձ։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս