Ովքեր պետք է հրաժարվեն միս ուտելուց

Կարմիր մսի կանոնավոր օգտագործումը կապված է բարձր խոլեստերինի և արյան ճնշման ռիսկի հետ, կարող է մեծացնել քաղցկեղի, շաքարախտի առաջացումը։

Խնդիրները կարող են առաջանալ ոչ միայն բուն մթերքի պատճառով։ Կարևոր է, թե ինչպես եք այն պատրաստում: Տապակած և հատկապես թեթևակի այրված միսը կարող է պարունակել քաղցկեղածին նյութեր։ Նաև միսը հաճախ վերամշակվում է և պարունակում է մեծ քանակությամբ աղ, ինչը նույնպես օգտակար չէ առողջության համար։

Բայց որոշ մարդկանց համար կարմիրը կարող է ավելի լուրջ ազդեցություն ունենալ, գրում է Lisa.ru-ն:

1. Բարձր խոլեստերին ունեցող մարդիկ

Կարդացեք նաև

Եթե ​​մարդն արդեն բարձր խոլեստերին ունի, կարմիր միս ուտելը չի ​​օգնի նվազեցնել այն, այլ միայն կավելացնի այն: Հետևաբար, անհրաժեշտ է սահմանափակել կարմիր մսի օգտագործումը ամսական մոտ մեկ կամ երկու անգամ:

2. Սրտանոթային համակարգի խանգարումներ ունեցող մարդիկ

Եթե ​​մարդն ունի սրտի հիվանդության ռիսկի գործոններ, ինչպիսիք են արյան բարձր ճնշումը, բարձր խոլեստերինը, շաքարախտը, գիրությունը, ֆիզիկական ակտիվության և պատշաճ սնվելու բացակայությունը, նա պետք է սահմանափակի կարմիր միսը սննդակարգում:

3. Երիկամների խնդիրներ ունեցող մարդիկ

Սպիտակուցներով հարուստ դիետաները, երբ երիկամները լավ չեն աշխատում, կարող են ավելի շատ վնաս հասցնել, քան օգուտ:

4. Քաղցկեղի նկատմամբ գենետիկ նախատրամադրվածություն ունեցող մարդիկ

Որոշ ուսումնասիրություններ կարմիր մսի հաճախակի օգտագործումը կապում են հաստ աղիքի քաղցկեղի բարձր ռիսկի հետ:

Ուստի, եթե ունեք այս տեսակի քաղցկեղով հիվանդ հարազատներ, ապա պետք է ավելի զգույշ լինել կարմիր մսի հետ։

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Լուսանկարը՝ unsplash.com

Տեսանյութեր

Լրահոս