Բաժիններ՝

Ազնվամորիով և կաթով սառը սուրճ

Բաղադրիչներ

1. Կաթ – 150 մլ

2. Ազնվամորի – 30 գ

3. Լուծվող սուրճ – 7-10 գ

4. Շաքարավազ – 15 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Բաժակի մեջ լցնել սուրճը, ավելացնել 30 մլ եռացրած ջուր, խառնել:

2. Ազնվամորին լվանալ և չորացնել: Լցնել թասի մեջ, վրան շաքարավազ ավելացնել, 30 մլ ջուր և դնել միջին կրակի վրա:

3. Սիլիկոնե բահիկով տրորել պտուղները, որպեսզի այն հյութ արտազատի, և խառնելով հասցնել եռման:

4. Այնուհետև օշարակը լավ հարել բլենդերով, ինչից հետո անցկացնել մաղով: Ազնվամորու պատրաստի խյուսը սառեցնել:

5. Սուրճի մեջ, բաժակների մեջ սառցե խորանարդիկներ լցնել: Հետո խյուսը տեղաբաշխել բաժակների մեջ: Վրան կաթ լցնել: Ավելացնել նաև սառած սուրճը:

6. Ազնվամորիով և կաթով սառը սուրճ ստացվում է եռաշերտ: Մատուցել առանց խառնելու:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս