Բաժիններ՝

Քաղցր ձվածեղ՝ ազնվամորիով և կաթնաշոռով

Բաղադրիչներ

1. Ազնվամորի – 120 գ

2. Կաթնաշոռ – 100 գ

3. Ձու – 3 հատ

4. Կաթ – 2 ճ/գ

5. Շաքարավազ – 1 ճ/գ

6. Քրքում – 1/2 թ/գ

7. Աղ – 1 պտղունց

8. Բուսայուղ (տապակելու համար) – 1 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Խորը թասի մեջ խառնել ձուն, կաթը, քրքումը և աղը: Ավելացնել 1 թ/գ շաքարավազ: Լավ հարել, մինչև ստացվի միասեռ զանգված:

2. Մեկ այլ թասի մեջ լցնել կաթնաշոռը և 1 թ/գ շաքարավազ, լավ խառնել:

3. Թավայի մեջ տաքացնել բուսայուղը: Ձվային զանգվածը լցնել թավայի մեջ և ցածր կրակի վրա պատրաստել մոտ 1 րոպե:

4. Դեռ ջրալի ձվածեղի վրա կղզյակներով տեղաբաշխել քաղցր կաթնաշոռն այնպես, որ եզրերն ազատ մնան:

5. Կաթնաշոռների արանքում շարել ազնվամորին:

6. Կրակը հասցնել նվազագույնի, ծածկել կափարիչով:

7. Պատրաստել ձվածեղը մոտ 6-7 րոպե: Ազնվամորին մի փոքր պետք է հյութ արտազատի, իսկ կաթնաշոռը պետք է հալվի:

8. Պատրաստի քաղցր ձվածեղը մատուցել տաք վիճակում թթվասերի, մեղրի կամ ջեմի հետ միասին:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս