Բաժիններ՝

Նարնջից և մանդարինից պատրաստված ջեմ

Բաղադրիչներ

1. Նարինջ – 2 հատ

2. Մանդարին – 2 հատ

3. Շաքարավազ

Պատրաստման եղանակը

1. Խոզանակի օգնությամբ մրգերը լավ լվանալ հոսող ջրի տակ: Չորացնել սրբիչով և մեկ գիշեր դնել սառցախցիկը: Սառած մրգերը տեղադրել թասի մեջ, վրան տաք ջուր լցնել և թողնել, որ հալչեն:

2. Պատրաստի մրգերը կտրատել կեղևի հետ միասին: Հեռացնել սերմերը:

3. Կտրատված մրգերն աղալ մսաղացի օգնությամբ, կամ բլենդերով վերածել խյուսի:

4. Կշռել ստացված խյուսը և նույն չափի շաքարավազ ավելացնել: Լավ խառնել:

5. Ջեմը դնել կրակին, եփել: Սկզբում միջին կրակի վրա խյուսը հասցնել եռման, հետո կրակն իջեցնել և խառնելով եփել 10-15 րոպե: Պատրաստի ջեմը լցնել բանկաների մեջ, թողնել, որ սառչի, և պահպանել սառնարանում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս