Շատ թեթև աղանդեր, որն ավելի փափուկ է, քան Շառլոտկան
Բաղադրիչներ
1. Մրգեր
2. Ալյուր – 2 բաժակ
3. Ձու – 2 հատ
4. Շաքարավազ – 1 բաժակ
5. Սոդա – 1 թ/գ
6. Բուսայուղ – 0.5 բաժակ
7. Կաթ – 1 բաժակ
8. Վանիլին
Պատրաստման եղանակը
1. Ձվերը հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել կարագը, կաթը, վանիլինը և ալյուրը՝ խառնած սոդայի հետ:
2. Զանգվածը լցնել յուղով պատված և ալյուր շաղ տված կաղապարի մեջ:
3. Վրան շարել մրգերը:
4. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը