Բաժիններ՝

Մրգային շատ համեղ աղցան «Ամռան բույրը»

Բաղադրիչներ

1. Սալոր – 3 հատ

2. Ծիրան – 3 հատ

3. Նեկտարին – 2 հատ

4. Ելակ – 150 գ

5. Կեռաս – 150 գ

6. Կարմիր և սև հաղարջ – 1 բուռ

7. Թթվասեր – 300 գ

8. Շաքարավազ – 150 գ

9. Մի կտոր շոկոլադ՝ զարդարելու համար

Պատրաստման եղանակը

1. Բոլոր մրգերն ու հատապտուղները լվանալ և չորացնել:

2. Մրգերը շերտատել: Ելակը բաժանել 4 մասի: Ցանկության դեպքում մրգերի վրա մի փոքր կոնյակ ցողել:

3. Թթվասերը և շաքարավազը հարել:

4. Թթվասերի 2/3-ը զգուշությամբ խառնել մրգերի և հատապտուղների հետ:

5. Աղցանը պատել մնացած թթվասերով: Զարդարել քերած շոկոլադով և ելակով: Մատուցելուց առաջ սառեցնել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս