Գեղեցիկ և շատ համեղ. ֆրանսուհիների սիրելի աղցանը
Բաղադրիչներ
1. Նուռ – 1 հատ
2. Կարմիր կաղամբ – 1/2 հատ
3. Ձվի դեղնուց – 1 հատ
4. Մանանեխ – 2 թ/գ
5. Բուսայուղ – 200 մլ
Պատրաստման եղանակը
1. Ձվի դեղնուցը և մանանեխը լցնել մեծ ամանի մեջ, համեմել աղով և սև պղպեղով, խառնել: Լցնել բուսայուղը, կրկին խառնել: Պետք է ստացվի թանձր սոուս:
2. Նռան հատիկներն առանձնացնել:
3. Կաղամբը քերել, լցնել նռան հատիկները և սոուսը: Ըստ ցանկության՝ համեմել աղով և սև պղպեղով, 1 ժամ դնել սառնարանը, այնուհետև մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը