Տավարի մսով գուլյաշ
Բաղադրիչներ
1. Տավարի միս – 1 կգ
2. Գազար – 300 գ
3. Սխտոր – 20 գ
4. Լոլիկ – 350 գ
5. Քաղցր բուլղարական պղպեղ – 300 գ
6. Ալյուր – 2 ճ/գ
7. Համեմ – 1/2 թ/գ
8. Սև աղացած պղպեղ – 1/2 թ/գ
9. Աղ – 1 ճ/գ
10. Սոխ – 370 գ
11. Կարտոֆիլ – 300 գ
12. Նեխուր – 150 գ
13. Մաղադանոս – 20 գ
14. Տոմատի մածուկ – 2 ճ/գ
15. Ջուր – 800 մլ
16. Աղացած կարմիր քաղցր պղպեղ – 2 ճ/գ
17. Չիլի պղպեղ – 1/2 թ/գ
18. Բուսայուղ – 4 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Տավարի միսը և բանջարեղենը կտրատել:
2. Կաթսայի մեջ բուսայուղ լցնել, տապակել սոխը 2 րոպե: Ավելացնել աղացած սխտորը և տապակել ևս 2 րոպե միջին կրակի վրա:
3. Ավելացնել միսը և բարձր կրակի վրա տապակել բոլոր կողմերից 3 րոպե:
4. Ավելացնել համեմը, աղացած քաղցր կարմիր պղպեղը, սև պղպեղը, աղը, տոմատի մածուկը, խառնել, ավելացնել ալյուրը, նորից լավ խառնել, շարունակել տապակել ևս 1 րոպե:
5. Կաթսայի մեջ ավելացնել լոլիկը, քաղցր պղպեղը, նեխուրը, խառնել: Ավելացնել 800 մլ ջուրը, հասցնել եռման և 45 րոպե շոգեխաշել ցածր կրակի վրա:
6. Կաթսայի մեջ ավելացնել գազարը, դափնու երկու տերև և եփել 10 րոպե:
7. Ավելացնել կարտոֆիլը, եփել ևս 10 րոպե:
8. Ավելացնել թարմ մաղադանոսը, խառնել, վերցնել կրակից: Մատուցել տաք վիճակում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը