Մեքսիկական թխվածքաբլիթ Պոլվորն
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 2 բաժակ
2. Ընկույզ – 1.5 բաժակ
3. Կարագ – 220 գ
4. Շաքարավազ – 0.5 բաժակ
5. Աղ – 1 պտղունց
6. Շաքարի փոշի
Պատրաստման եղանակը
1. 0.5 բաժակ ընկույզը շատ մանր աղալ, մեկ բաժակն աղալ ավելի խոշոր չափի:
2. Կարագը հարել 2-3 րոպե, ավելացնել շաքարավազը, նորից հարել մոտ 2 րոպե:
3. Ավելացնել մաղած ալյուրը, աղը, խառնել:
4. Լցնել երկու տեսակի աղացած ընկույզը:
5. Խմոր հունցել:
6. Խմորը կիսել 2 մասի, երկու մեծ գունդ ձևավորել: Գնդերը փաթաթել թաղանթով և 30 րոպե պահել սառնարանում:
7. Խմորից ընկույզի չափի գնդիկներ ձևավորել և շարել պերգամենտով պատած տապակին:
8. Գնդիկները թխել 20 րոպե, 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Դրանից հետո 5 րոպե գնդերը թողնել տապակի վրա, այնուհետև թավալել շաքարի փոշու մեջ: Ամբողջովին սառեցնել:
9. Մատուցելուց առաջ նորից վրան շաքարի փոշի շաղ տալ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը