Բաժիններ՝

Լիբանանյան ֆալաֆել

Բաղադրիչներ

1. Սիսեռ – 250 գ

2. Սոդա – 1 թ/գ

3. Սոխ – 1 հատ

4. Սխտոր – 3 պճեղ

5. Մաղադանոս – 1 փունջ

6. Համեմ – 1 փունջ

7. Աղ

8. Ալյուր

9. Բուսայուղ՝ տապակելու համար

Համեմունքներ՝

1. Չաման – 3 թ/գ

2. Չիլի – 0.5 թ/գ

3. Սև պղպեղ – 0.25 թ/գ

4. Քարրի – 1 թ/գ

5. Հիլ՝ դանակի ծայրով

Պատրաստման եղանակը

1. Սիսեռի վրա լցնել 1 լ ջուր, ավելացնել սոդան և թողնել ամբողջ գիշեր:

2. Առավոտյան ջուրը թափել:

3. Սոխը և սխտորը մաքրել, շատ մանր կտրատել:

4. Կանաչին լվանալ, չորացնել, մանր կտրատել:

5. Բլենդերով խյուսի վերածել սիսեռը, սոխը, սխտորը և կանաչիները:

6. Զանգվածին ավելացնել համեմունքները և աղը:

7. Ստացված զանգվածը լավ խառնել, եթե այն խոնավ է, ավելացնել մի փոքր ալյուր, նորից խառնել:

8. Թաց ձեռքերով ընկույզի մեծության գնդիկներ ձևավորել:

9. Սոտեյնիկի մեջ բուսայուղով տապակել բոլոր կողմերից մոտ 3-4 րոպե:

10. Պատրաստի ֆալաֆելները շարել թղթե անձեռոցիկին՝ ավելորդ յուղը հեռացնելու համար:

11. Մատուցել հումուսի կամ յոգուրտի հետ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս