Ամերիկյան դդումով բրաունի
Բաղադրիչներ
Շոկոլադե շերտի համար՝
1. Մուգ շոկոլադ – 80 գ
2. Ալյուր – 180 գ
3. Կակաո – 25 գ
4. Փխրեցուցիչ – 0.5 թ/գ
5. Աղ – 1 պտղունց
6. Դդմի խյուս – 100 գ
7. Բուսայուղ – 1 ճ/գ
8. Սերուցք – 150 մլ
Դդմի շերտի համար՝
1. Դդմի խյուս – 350 գ
2. Շաքարավազ – 45 գ
3. Սերուցք – 100 մլ
Պատրաստման եղանակը
1. Պատրաստել դդմի խյուս բլենդերով:
2. Շոկոլադե շերտի համար խառնել չոր բաղադրիչները՝ ալյուրը, կակաոն, փխրեցուցիչը և աղը:
3. Առանձին թասի մեջ խառնել 100 գ դդմի խյուս և սերուցք: Ավելացնել հալեցրած շոկոլադը:
4. Միացնել բոլոր բաղադրիչները, խառնել:
5. Պետք է շատ խիտ զանգված ստացվի: Կաղապարը պատել յուղաթղթով, խմորը լցնել:
5. Դդմային շերտի համար խառնել 350 գ դդմի խյուսը և սերուցքը: Դդմային զանգվածը լցնել շոկոլադի վրա, հարթեցնել և թխել 30 րոպե, 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
8. Մատուցելիս զարդարել քերած շոկոլադով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը