Ֆրանսիական պյուրե-ապուր՝ Վիշիսուազ
Բաղադրիչներ
1. Սոխ – 150 գ
2. Պրասասոխ – 350 գ
3. Կարտոֆիլ – 500 գ
4. Հավի արգանակ – 1 լ
5. Սերուցք – 150 մլ
6. Կարագ
Պատրաստման եղանակը
1. Տապակի մեջ տաքացնել կարագը:
2. Սոխը խորանարդաձև կտրատել և 15 րոպե տապակել միջին կրակի վրա:
3. Պրասասոխը օղակաձև կտրատել, ավելացնել սոխին, տապակել 7 րոպե, խառնել:
4. Սոխը տեղափոխել կաթսայի մեջ, ավելացնել կտրատված կարտոֆիլը, վրան լցնել հավի արգանակը: Զանգվածը հասցնել եռման և եփել 15 րոպե: Աղ ցանել:
5. Կաթսայի ամբողջ պարունակությունը հարել բլենդերով: Սառեցնել:
6. Ավելացնել սերուցքը, խառնել: Մատուցելիս զարդարել կանաչ սոխով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը