Բաժիններ՝

Սպիտակ սնկով իտալական Ռիզոտո

Բաղադրիչներ

1. Կլոր բրինձ – 400 գ

2. Սոխ շալոտ – 100 գ

3. Սխտոր – 3 պճեղ

4. Թարմ սպիտակ սունկ – 400 գ

5. Ձիթայուղ – 60 մլ

6. Բանջարեղենային արգանակ – 300-400 մլ

7. Կարագ – 40 գ

8. Քերած պարմեզան – 70 գ

9. Մաղադանոս – մատուցելու համար

10. Ձիթայուղ – մատուցելու համար

11. Աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Մանր կտրատել սոխը և սխտորը: Սունկը մաքրել, բարակ շերտատել, տապակել ձիթայուղով երկու պճեղ սխտորի և սոխի հետ: Մի քանի կտոր սունկ դնել մի կողմ՝ ուտեստը զարդարելու համար:

2. Երկու րոպե անց ավելացնել բրինձը, տապակել մոտ երկու րոպե: Դրանից հետո չափաբաժիններով բրնձին ավելացնել արգանակը՝ ամեն անգամ լցնելով 100-ական մլ: Յուրաքանչյուր անգամ արգանակն ավելացնել այն ժամանակ, երբ նախորդը ամբողջությամբ ներծծված է:

3. 15 րոպե անց, երբ բրինձը պատրաստ է և արգանակ չի մնացել, ավելացնել կարագը և պարմեզանը, խառնել փայտե գդալով:

4. Ռիզոտոն մատուցել ափսեի մեջ, զարդարել սնկով և մաղադանոսով: Վրան մի փոքր ձիթայուղ ցողել, աղ և պղպեղ ցանել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս