Արևելյան քաղցր պիրոգ՝ դարչինով և կոկոսով
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 0,5 բաժակ
2. Սպիտակաձավար – 0,5 բաժակ
3. Կոկոսի քերուկ – 0,5 բաժակ
4. Շագանակագույն շաքարավազ – 0,5 բաժակ
5. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
6. Աղացած դարչին – 0,5 թ/գ
7. Մածուն – 0,5 բաժակ
8. Ձու – 1 հատ
9. Արևածաղկի ռաֆինացված յուղ – 0,5 բաժակ
10. Ջուր – 50 մլ
11. Շագանակագույն շաքարավազ – 0,5 բաժակ
12. Հատապտղային ջեմ – 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Խառնել չոր բաղադրիչները՝ ալյուրը, սպիտակաձավարը, կոկոսի քերուկը, շաքարավազը, փխրեցուցիչը, դարչինը:
2. Առանձին խառնել մածունը, յուղը, ձուն:
3. Միացնել բոլոր բաղադրիչները և միասեռ խմոր հունցել:
4. Թխման համար նախատեսված 19 սմ կաղապարը յուղապատել, խմորը լցնել մեջը և թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20-30 րոպե:
5. Պիրոգի թխվելու ընթացքում ջրին ավելացնել շաքարավազ, դնել կրակին և խառնել այնքան, մինչև շաքարավազը լրիվ հալչի: Ավելացնել ջեմը, հասցնել եռման, սառեցնել:
6. Պիրոգը առանց կաղապարից հանելու տաք վիճակում կտրատել, օշարակը հավասարաչափ լցնել պիրոգի վրա:
7. Թողնել, որ լրիվ սառչի, վրան կոկոսի քերուկ շաղ տալ, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը