Ոսպը՝ պատրաստված սմբուկով և ֆետա պանրով
Բաղադրիչներ
1. Սմբուկ – 200 գ
2. Կարտոֆիլ – 300 գ
3. Լոլիկ (առանց կեղև) – 250 գ
4. Դափնու տերև – 2 հատ
5. Համեմ, մաղադանոս
6. Գազար – 100 գ
7. Ֆետա պանիր – 100 գ
8. Աղացած կարմիր քաղցր պղպեղ – 1/2 ճ/գ
9. Աղ
10. Սոխ – 100 գ
11. Ոսպ – 200 գ
12. Ձիթայուղ – 3 ճ/գ
13. Հատիկ սև պղպեղ – 4-5 հատ
14. Սխտոր – 3 պճեղ
15. Նեխուր – 100 գ
16. Քիմիոն – 1/2 ճ/գ
17. Կծու պղպեղ
18. Համեմունք՝ բանջարեղենի համար – 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ոսպը լավ լվանալ հոսող ջրով:
2. Մեծ կաթսայի մեջ ձիթայուղով տապակել սմբուկը, սոխը, գազարը, նեխուրը, կարտոֆիլը և սխտորը: Ավելացնել քաղցր և կծու պղպեղները, շարունակել տապակել:
3. Ավելացնել ոսպը և լոլիկը: Վրան 500 մլ ջուր լցնել, ավելացնել դափնու տերևը, հատիկ պղպեղը և համեմունքը:
4. Եփել մոտ 40 րոպե, ժամանակ առ ժամանակ խառնել: Դրանից հետո համեմել քիմիոնով, աղացած համեմով և աղով:
5. Մատուցել ոսպը ֆետա պանրով, համեմով և մաղադանոսով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը