Բժշկության մեջ դարչինն օգտագործվում է նաև շաքարային դիաբետը բուժելու համար, լավացնում է մարսողությունը․ փաստեր

– 1 ճաշի գդալ դարչինը պարունակում է 1.4 գ մանրաթել, նաեւ կալցիումի եւ երկաթի լավ աղբյուր է։ Դարչինի ձողիկները պարունակում են նաեւ վիտամին A եւ B խմբի այլ վիտամիններ։

– Չինական բժշկության մեջ դարչինն օգտագործվում էր մրսածությունը, սրտխառնոցը բուժելու համար:

– Բժշկության մեջ դարչինն օգտագործվում է նաեւ շաքարային դիաբետը բուժելու համար, լավացնում է մարսողությունը։

– Բժշկական հետազոտությունները ցույց են տվել նաեւ, որ դարչինն օգնում է կայունացնելու գլյուկոզայի մակարդակն արյան մեջ, եւ ապացուցվեց, որ դարչինի հոտը նպաստում է ուղեղի աշխատանքին։

– Դարչինը ծառայում է որպես բնական, հակաբակտերիալ եւ հակաբորբոքային կոնսերվանտ` նվազեցնելով խոլեստերինի մակարդակն արյան մեջ։

– Դարչինը նաեւ շատ է օգտագործվում ատամների համար նախատեսված հեղուկների եւ մածուկների մեջ։

– Դարչինի յուղն օգնում է կանխելու նոր մոծակների զարգացումը եւ նրանց համար գերազանց վանող միջոց է։

– Դարչինի փոքր ծառից կարող են ստանալ շուրջ 5 կգ դարչին, կարող է լինել կոտրված, իսկ բարակ կեղեւները կլորանում են եւ դառնում մեզ հայտնի դարչինի ձողիկները։

– Ծառ տնկելուց հետո ամենավաղ ժամանակը, որ կարող եք հավաքել դարչինը, կարող է լինել 8 տարի հետո, բայց սովորաբար այն կարող եք հավաքել 10-15 տարվա ընթացքում։

– Հռոմեական կայսրության ժամանակ դարչինը շատ թանկ համեմունք էր, այն 15 անգամ ավելի արժեր, քան արծաթը։

Տեսանյութեր

Լրահոս