Արագ պատրաստվող տորթ՝ «Անսպասելի հյուր»
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 250 գ
2. Թթվասեր – 5 ճ/գ
3. Ձու – 2 հատ
4. Կաթնաշոռ – 150 գ
5. Մայոնեզ – 5 ճ/գ
6. Սոդա – 1 թ/գ
7. Շաքարավազ – 150 գ
8. Վանիլին – 1/2 թ/գ
9. Ազնվամորու մուրաբա – 5 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Մայոնեզը, թթվասերը, ձուն և սոդան հարել:
2. Ավելացնել ալյուրը և նորից խառնել:
3. Պետք է ստացվի նրբաբլիթի խմորի նման զանգված:
4. Առանձին խառնել կաթնաշոռը՝ շաքարավազի և վանիլինի հետ:
5. Խմորը լցնել կաղապարի մեջ, վրան գդալով միմյանցից հեռավորության վրա կաթնաշոռային զանգվածից լցնել:
6. Վրան լցնել ազնվամորու մուրաբան:
7. Թխել 20-25 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը