Դդմիկի պատրաստման հետաքրքիր բաղադրատոմս
Բաղադրիչներ
1. Դդմիկ – 500 գ
2. Եգիպտացորենի ալյուր – 100 գ
3. Ձու – 1 հատ
4. Ալյուր – 2 ճ/գ
5. Աղ – 1 պտղունց
6. Համեմունքներ
Պատրաստման եղանակը
1. Դդմիկը կտրատել 2 սմ հաստության և 10 սմ երկարության ձողիկների:
2. Դդմիկի ձողիկները դնել տարայի մեջ և վրան աղ ցանել:
3. Խառնել և 1 ժամ թողնել սենյակային ջերմաստիճանում:
4. Ձուն կոտրել, ավելացնել համեմունքներ:
5. Յուրաքանչյուր կտորը թավալել ալյուրի, այնուհետև ձվի մեջ:
6. Հետո դդմիկները պատել եգիպտացորենի փաթիլներով և դնել յուղաթղթով պատված տապակի վրա:
7. Եփել 180 աստիճան ջեռոցում 20-25 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը