Բաժիններ՝

Համեղագույն կծու լոլիկներ՝ որպես խորտիկ

Բաղադրիչներ

1. Լոլիկ – 0.5 կգ
2. Սխտոր – 3-4 ատամիկ
3. Կծու պղպեղ – 1/2 հատ
4. Բուսայուղ – 30 գ
5. Շաքարավազ – 1 թ/գ
6. Սամիթ – 1 փունջ
7. Աղ և պղպեղ՝ ըստ ցանկության

Պատրաստման եղանակը

1. Լոլիկները լվանալ, 4 կտորի բաժանել:

2. Պատրաստի լոլիկները տեղավորել խորը տարայի մեջ:

3. Սամիթը լվանալ, մանր կտրատել և լցնել լոլիկների վրա:

4. Բանջարեղենը համեմել շաքարավազով և սև աղացած պղպեղով, աղ ցանել:

5. Կծու պղպեղի սերմերը հեռացնել, բարակ շերտատել և ավելացնել լոլիկներին:

6. Զանգվածին ավելացնել ճզմած սխտորը:

7. Ամբողջին ավելացնել բուսայուղ, լավ խառնել և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս