Ուտեստ միայն գուրմանների համար. սոխով կոտլետներ՝ կարտոֆիլով և կանաչիով
Բաղադրիչներ
1. Սոխ – 8-10 հատ
2. Կարտոֆիլ – 1 հատ
3. Սամիթ, մաղադանոս, նեխուր – 1 փոքր փունջ
4. Ալյուր – 1.5 բաժակ
5. Գազար – 1 հատ
6. Բուսայուղ – 100 մլ
7. Աղ և համեմունք
Պատրաստման եղանակը
1. Մաքրել սոխը և շերտատել: Հետո վրան եռացրած ջուր լցնել և թողնել 5-7 րոպե:
2. Ջուրը թափել և սոխին ալյուր ավելացնել:
3. Մանր կտրատել կանաչին:
4. Խոշոր քերիչով անցկացնել հում կարտոֆիլը և գազարը:
5. Խառնել սոխը, կանաչին, կարտոֆիլը, գազարը, բուսայուղը, աղը և համեմունքը:
6. Կոտլետներ ձևավորել և տապակել 2 կողմից՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը:
7. Պատրաստի կոտլետները տեղափոխել այլ տապակի մեջ և ցածր կրակի վրա թողնել այնքան, մինչև վերջնական պատրաստ լինեն:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը