Բուրավետ և շատ համեղ բալի մուրաբա՝ մեղրով և հազրեվարդով
Բաղադրիչներ
1. Բալ – 800 գ
2. Մեղր – 450 գ
3. Կիտրոնի հյութ – 1 հատ
4. Թարմ հազրեվարդ – 1 ճյուղ
5. Ծովի աղ – 1/2 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Բալը կիսել և հեռացնել կորիզները:
2. Բալին ավելացնել մեղրը և հազրեվարդը: Կաթսան դնել կրակին և հասցնել եռման:
3. Եփել 15-20 րոպե՝ անընդհատ խառնելով:
4. Եփվելու վերջում ավելացնել կիտրոնի հյութը և աղը:
5. Տաք մուրաբան լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և ստերիլացնել 10 րոպե, փակել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը