Վրացական շատ համեղ «Չաշաշուլի»՝ հորթի մսով
Բաղադրիչներ
1. Կարագ – 100 գ
2. Բուսայուղ – 50 գ
3. Սոխ – 250 գ
4. Սխտոր – 10 գ
5. Հորթի միս – 500 գ
6. Բուլղարական պղպեղ – 50 գ
7. Սպիտակ չոր գինի – 50 մլ
8. Տոմատի մածուկ – 50 գ
9. Լոլիկ – 500 գ
10. Համեմ – 50 գ
11. Աղ – 1 պտղունց
12. Կծու կարմիր աղացած պղպեղ – 2 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
1. Կաթսայի մեջ լցնել բուսայուղը և շոգեխաշել սոխը, բուլղարական պղպեղը (մանր կտրատված) և սխտորի կեսը: Ավելացնել կարագը և ցածր կրակի վրա շոգեխաշել 10 րոպե:
2. Ավելացնել խորանարդաձև կտրատված միսը և շոգեխաշել 30 րոպե, քանի դեռ չի առաջացել հորթի մսի հյութը:
3. Ավելացնել տոմատի մածուկը և շոգեխաշել ևս 15 րոպե:
4. Անընդհատ խառնելով՝ ավելացնել գինին և շոգեխաշել ևս 15 րոպե:
5. Կեղևազրկել լոլիկները և մանր կտրատել, հետո ավելացնել և շոգեխաշել ևս 5 րոպե:
6. Ավելացնել համեմունքները և կծու աղացած կարմիր պղպեղը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը