Ա՛յ, իսկ այսպես շատ ավելի համեղ է. պելմեններ՝ տապակած պանրով
Բաղադրիչներ
1. Պելմեններ – 400 գ
2. Պանիր – 80 գ
3. Կանաչ սոխ – 1 փունջ
4. Ջուր – 200 մլ
5. Աղ – 2-3 պտղունց
6. Սև աղացած պղպեղ – 2-3 պտղունց
7. Բուսայուղ – 3 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Տաք տապակի մեջ բուսայուղ լցնել, ավելացնել պելմենները և վրան լցնել 1 բաժակ ջուր: Ծածկել կափարիչով և տապակել պելմենները՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով: Տապակել մոտ 10 րոպե:
2. Պանիրը քերել խոշոր քերիչով և լցնել տաք պելմենների վրա: Նորից ծածկել կափարիչով և թողնել 5-6 րոպե:
3. Մանր կտրատել սոխը և պանրի հետ միասին լցնել պելմենների վրա, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը