Աղանդեր՝ ըստ դիետոլոգի բաղադրատոմսի. բանանով տորթ
Բաղադրիչներ
1. Վարսակի ալյուր – 2 ճ/գ
2. Հասած բանան – 5 հատ
3. Անյուղ, փափուկ կաթնաշոռ – 400 գ
4. Ձու – 1 հատ
Պատրաստման եղանակը
1. Բանաները դարձնել խյուս բլենդերի օգնությամբ:
2. Կաթնաշոռը միացնել ձվի և ալյուրի հետ, լավ խառնել:
3. Հետո կաթնաշոռային զանգվածին ավելացնել բանանի խյուսը:
4. Լցնել թխելու համար նախատեսված կաղապարի մեջ:
5. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 20 րոպե:
6. Մատուցել յոգուրտով կամ մուրաբայով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը