Օրիգինալ ամառային բաղադրատոմս. օգտակար հաց՝ թարմ սպանախով
Մենք բոլորս սովոր ենք հիմնականում ուտել սպիտակ և սև հաց: Բայց դրանով բազմազանությունը չի ավարտվում: Առաջարկում ենք ուշադրություն դարձնել կանաչ հացի վրա: Մի վախեցեք, դա ուղղակի պատրաստվում է թարմ սպանախով: Այն շատ ավելի օգտակար է նրանցից, որոնք վաճառվում են խանութներում:
Հաց՝ թարմ սպանախով
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 400 գ
2. Խոշոր աղացած ալյուր – 150 գ
3. Թարմ սպանախ – 200 գ
4. Կարագ – 100 գ
5. Ձու – 1 հատ
6. Չոր խմորիչ – 1 տուփ
7. Կաթ – 250 մլ
8. Աղ – 1/2 թ/գ
9. Մեղր – 2 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Լավ լվանալ սպանախի տերևները և դնել բլենդերի մեջ:
2. Հետո ավելացնել մի փոքր աղ, ձու, կաթ և մեղր: Հիմա խառնել բոլորը միջին արագությամբ՝ մինչև խյուսի վերածվելը:
3. Մեծ թասի մեջ խառնել ալյուրի 2 տեսակները, խմորիչը և փափուկ կարագը: Ավելացնել ամբողջ սպանախի խյուսը:
4. Խմոր հունցել:
5. Խմորի վրա մի քանի կաթիլ բուսայուղ ցողել և ծածկել թասը սննդային թաղանթով: Դնել տաք տեղում՝ մոտ 1 ժամ:
6. Երբ խմորը կմեծանա 2 անգամ, հարվածել բռունցքով, որպեսզի այն մի փոքր նստի:
7. Խմորին տալ հացի ձև, ինչպես տեսանյութում:
8. Խմորը դնել բուսայուղով պատված կաղապարի մեջ: Թողնել, որ հասունանա մոտ 40 րոպե:
9. Թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30-40 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը