Բաժիններ՝

Պուլյար մայրիկի արտասովոր և շատ համեղ ձվածեղը. անհրաժեշտ է ընդամենը 2 մթերք

Պուլյար մայրիկի ձվածեղը ֆրանսիական խոհանոցի հանրահայտ ուտեստներից մեկն է: Ներկայացնում ենք այս ինքնատիպ ուտեստի լեգենդար բաղադրատոմսը:

Ձվածեղ Պուլյար

Բաղադրիչներ

1. Հավկիթ – 4 հատ
2. Կաթ – 200 մլ
3. Աղ և սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Այս համեղ ձվածեղը պատրաստելը շատ հեշտ է: Անհրաժեշտ է առանձնացնել սպիտակուցները դեղնուցներից: Դեղնուցների մեջ ավելացնել կաթ, աղ և սև պղպեղ, մի փոքր հարել:

2. Սպիտակուցները աղով լավ հարել՝ մինչև լավ պնդանալը:

3. Միջին կրակի վրա տաքացնել տապակը: Լցնել դեղնուցները, տարածել ամբողջ տապակով: Սպասել՝ մինչև դեղնուցները պնդանան:

4. Կրակը լավ ցածրացնել: Դեղնուցների վրա լցնել սպիտակուցը: Չծածկել:

5. Շատ շուտով Դուք կհասկանաք, որ ձվածեղը պատրաստ է: Կիսել ձվածեղը և սպիտակուցով ներքև դնել ափսեի մեջ, զարդարել կանաչիով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս