
Ռուսական թթու դրած կաղամբ՝ նախատատիկի բաղադրատոմսով. ավելի լավը չեք գտնի

Թթու դրած կաղամբը համեղագույն վիտամինացված ուտեստ է: Այն միկրոէլեմենտների (կալցիում, մագնիում, ֆոսֆոր, նատրիում, կալիում, քլոր), A, C, PP, E, H և B խմբի վիտամինների և թաղանթանյութի արժեքավոր աղբյուր է:
Թթու դրած կաղամբ՝ խնձորով
Բաղադրիչները.
1. Կաղամբ – 3 կգ
2. Գազար (մեծ) – 1 հատ
3. Կանաչ խնձոր – 2-3 հատ
4. Աղ – 3 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը.
1. Կաղամբը բարակ կտրատել, խնձորը և գազարը քերել: Աղ անել:
2. Լավ խառնել, սեղմել ձեռքերով, որպեսզի կաղամբը հյութ արտադրի:
3. Բանկաները լցնել կաղամբով, սեղմել և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 40 ժամ՝ խմորման համար:
4. Որպեսզի կաղամբը սպիտակ և խրթխրթան ստացվի, պետք է ապահովել խմորման գազերի դուրս գալը: Դրա համար պետք է բանկաների մեջ դնել փայտի կտորներ:
5. Խմորման գործընթացի ավարտից հետո կաղամբը տեղավորել սառնարանում: 2-3 ժամ հետո կարելի է օգտագործել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը