Սիցիլիական թխվածք՝ խնձորով
Աշունն արդեն մտնում է իր իրավունքների մեջ, իսկ «թեյախմությունը» դառնում է աշնան անբաժանելի մասը: Եթե ցանկանում եք զարմացնել ձեր հարազատներին, օգտվեք marketium.ru կայքի առաջարկած բաղադրատոմսից: Թխվածքը շատ հեշտ է և համեղ:
Բաղադրություն
- 75 գ ալյուր
- 1 թ/գ սոդա
- 50 մլ կաթ
- 60 գ կարագ
- 5 կգ կանաչ խնձոր
- 1 ձու
- 25 մաքրած ընկույզ
- 25 գ մաքրած ընկույզ(кедровый)
- 60 գ չորացրած թուզ
- 1 կիտրոնի հյութն ու կեղևը
- 1 հում ձվի դեղնուց
- 1 թ/գ վանիլի փոշի
- 125 գ շաքարավազ
Զարդարելու համար
- 25 գր մաքրած ընկույզ (кедровый)
- 5 թ/գ դարչին
- 25 գր շաքար
Խնձորը մաքրել կեղևից և կտրատել փոքր կտորների: Վրան անմիջապես կիտրոնի հյութ լցրեք, որպեսզի չմգանա: Ավելացրեք կիտրոնի քերած կեղևը: Չորացրած թուզը մանր կտրատեք և խառնեք խնձորին: Շաքարավազը, ձուն և հում դեղնուցը հարեք, մինչև ամբողջը լավ հարվի և միասեռ լավ զանգված դառնա: Ապա ավելացրեք փափուկ կարագը, կաթը և կրկին խառնեք: Ալյուրը, վանիլն ու սոդան խառնեք, ավելացրեք ձվի խառնուրդին և խմոր հունցեք: Խմորին ավելացրեք խնձորը, թուզն ու ընկույզը: Խմորը լցրեք նախապես կարագ քսած և ընկույզ, շաքար ու դարչին լցրած 22սմ տրամագծով տարայի մեջ: Թխեք նախապես տաքացրած ջեռոցում 180°-ում՝ 45-50 րոպե:
Բարի վայելում:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը