ԱՄԷ-ում գիտնականները ստեղծել են սննդի համը փոխող գդալ
New Scientist-ի փոխանցմամբ` Նյու Յորքի համալսարանի գիտնականներն Աբու Դաբիում (ԱՄԷ) ստեղծել են էլեկտրոնային գդալ, որը փոխում է ճաշատեսակների համը: Ճաշն աղի, քաղցր, դառը կամ թթու դարձնելու համար բավական պարզ է, որ նա իր գդալը հարմարեցնի համապատասխան համի վրա:
Գդալում տեղադրած էլեկտրոդներն անսխալ ներգործում են համային անհրաժեշտ ընկալիչների վրա և դրանով իսկ ճաշատեսակը մարդու համար կլինի այնպիսին, ինչպիսին որ նա ցանկանում է: