Բաժիններ՝

Տորթ «Կարակումի» դասական բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ

Խմոր

1. Ձվի դեղնուց – 6 հատ
2. Շաքարավազ – 200 գ
3. Կարագ – 200 գ
4. Փխրեցուցիչ – 1.5 թ/գ
5. Ալյուր – 500-600 գ
6. Կակաո – 3 թ/գ

Բեզե

1. Ձվի սպիտակուց – 6 հատ
2. Շաքարի փոշի – 6 թ/գ

Միջուկ

1. Ծիրանի ջեմ – 150 մլ
2. Ընկույզ – 150 գ

Պատրաստման եղանակ

1. Լավ հարել ձվի դեղնուցները, շաքարավազի հետ և ավելացնել փափուկ կարագը, խառնել:

2. Ավելացնել փխրեցուցիչով ալյուրը և խմոր հունցել:

3. Պետք է ստացվի բավականին պինդ խմոր: Խմորը բաժանել 2 ոչ հավասար մասերի: Փոքր մասը նորից բաժանել 2 մասի: Այդ մասերից մեկին խառնել 3 թ/գ կակաո:

4. Խմորի 3 մասերը գնդել, փաթաթել թաղանթով և 1 ժամ դնել սառնարանը:

5. Լավ հարել ձվի սպիտակուցները շաքարի փոշու հետ:

6. Պերգամենտի վրա գրտնակել խմորի մեծ գունդը և դնել տապակին:

7. Վրան հավասարաչափ ջեմ քսել:

8. Վրան շաղ տալ մանրացրած ընկույզ:

9. Կակաոյով խմորը քերել քերիչով և հավասարաչափ ցանել ջեմի և ընկույզի վրա:

10. Վրան հավասարաչափ տեղաբաշխել հարած սպիտակուցը:

11. Վրան շաղ տալ քերիչով անցկացրած առանց կակաոյի խմորը: Թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ մոտ 30 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս