Սա ամենաօգտակար աղանդերն է, որ կարելի է միայն պատկերացնել
Շատ երեխաներ չեն սիրում կաթնաշոռ: Բայց այս մթերքի օգտագործումը պարզապես անհրաժեշտ է, չէ՞ որ այն պարունակում է սպիտակուց և օրգանիզմի համար անփոխարինելի ամինաթթուներ:
Առաջարկվող աղանդերն այնպիսին է, որ ոչ միայն երեխաները, այլ նաև մեծահասակները չեն նկատի, որ այդ նրբագույն քաղցրեղենը պատրաստված է կաթնաշոռից:
Կաթնաշոռային արևիկներ
Բաղադրիչները.
1. Կաթնաշոռ – 500 գ
2. Շաքարավազ – 4 ճ/գ
3. Ձու – 2 հատ
4. Սպիտակաձավար – 6 ճ/գ
5. Ալյուր – 2 ճ/գ
6. Կոնսերվացրած դեղձ – 250 գ
7. Եգիպտացորենի ձողիկներ
8. Վանիլին
Պատրաստման եղանակը.
1. Ձուն խառնել շաքարավազի հետ:
2. Թասի մեջ լցնել կաթնաշոռը, սպիտակաձավարը, ալյուրը, ավելացնել ձվային զանգվածը:
3. Դեղձը կտրատել փոքր մասերի, թողնել ափսեի մեջ, որպեսզի ավելորդ հյութը դուրս գա:
4. Ստացված զանգվածից ձևավորել գնդիկներ: Յուրաքանչյուր գնդիկի կենտրոնում տեղավորել 1 կտոր դեղձ:
5. Եփել գնդիկները ջրի մեջ 5 րոպե: Պատրաստի գնդիկները կհայտնվեն ջրի մակերեսին:
6. Թողնել, որ գնդիկները չորանան, իսկ այդ ընթացքում եգիպտացորենի ձողիկները դարձնել փոշի: Գնդիկները թավալել եգիպտացորենի ձողիկներից ստացված փոշու մեջ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը