Բաժիններ՝

Ռուս փորձագետները նշել են ամանորյա սեղանի վնասակար մթերքների օգտակար այլընտրանքները

Փորձագետները ռուսներին խորհուրդ են տվել Ամանորին մսեղ բադը փոխարինել հնդկահավով, իսկ կարտոֆիլը՝ ցուկկինիով։ Նրանք, ըստ shantnews-ի՝ «Մոսկովսկի կոմսոմոլեց»-ին տված հարցազրույցում նշել են ամանորյա սեղանի վնասակար մթերքների օգտակար այլընտրանքները։

Դիետոլոգ Օլգա Տուրինան խորհուրդ է տվել առաջին հերթին փոխարինել սոուսը՝ մայոնեզի փոխարեն օգտագործել 15 տոկոսից ոչ ավելի յուղայնությամբ թթվասեր կամ մածուն, իսկ արևածաղկի փոխարեն՝ ձիթապտղի ձեթ։

«Սկզբի համար կարելի է կարտոֆիլը մասամբ փոխարինել գոլորշու ցուկկինիով։ Կարտոֆիլն ապահովում է ածխաջրերի մեծ հզորություն, իսկ ցուկկինին ունի օսլա, չեզոք համ և կարող է լավ փոխարինող լինել»,- ասել է նա՝ խորհուրդ տալով նաև փոխարինել բժշկական երշիկը խաշած մսով կամ հավով։

Շեֆ-խոհարար Իննա Բելոզերցևան առաջարկել է ծովատառեխի առողջ բաղադրատոմս. նա առաջարկել է մեկ շերտ կարտոֆիլով փոխարինել։ Նա նաև թվարկել է ճարպոտ բադի, սագի և խոզի մսի այլընտրանքները:

«Ջեռոցում եփած հնդկահավը, օրինակ, չորս անգամ ավելի նիհար է, քան սագը և նույնիսկ շատ ավելի թեթև, քան հավը», – վստահեցրել է նա:

Սննդաբան Վիկտորյա Գանինան պատմել է, թե ինչպես կարելի է խավիարով առողջ սենդվիչներ պատրաստել։ Նա հորդորել է հրաժարվել սպիտակ հացի սենդվիչներից և չոր, յուղոտ խոզապուխտից:

«Ամենաիդեալական տարբերակը տարեկանի հացի բարակ կտորն է։ Որպես տարբերակ, դուք կարող եք հաց պատրաստել տարեկանի ցորենի հացից առանց կարագի `փոքր քառակուսիներով: Նրանց վրա խավիար են լցնում փոքրիկ շերտով և ծակում են ձիթապտղի փայտով վերևում՝ այն գեղեցիկ դարձնելու համար»,– բացատրել է նա:

Ավելի վաղ շեֆ-խոհարար Ալեքսանդր Բելկովիչը տոնական սեղանի համար ձու եփելու ճիշտ տարբերակ էր առաջարկել։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս