Բաժիններ՝

Մասնագետները նշել են, թե ինչպես ընտրել ճիշտ կարտոֆիլը

Կարտոֆիլ ընտրելիս պետք է կենտրոնանալ նրա գույնի, ձևի, հոտի և չափի վրա՝ պտուղները պետք է լինեն միջին չափի, պարունակեն սննդանյութերի օպտիմալ քանակություն, ՌԻԱ Նովոստիին ասել են Ռոսկաչեստվոյում։

«Արժե նախապատվությունը տալ միջին չափի կարտոֆիլին, քանի որ նման պալարները պարունակում են սննդանյութերի օպտիմալ քանակություն և նվազագույն քանակությամբ վնասակարություն: Չնայած այն հանգամանքին, որ մինչև 4 միլիմետր վնասը ընդունելի է, ավելի լավ է ընտրել ամբողջական և կոկիկ կարտոֆիլ, առանց ցեխի»,- ըստ shantnews-ի՝ ասել են նրանք։

Պալարներն իրենք պետք է լինեն ամուր և առաձգական, առանց մուգ և կանաչ բծերի, ծիլերի: Եթե ​​կարտոֆիլը, այնուամենայնիվ, գնվել է նման արատներով, ապա կանաչ գույնն ու ծիլերը պետք է կտրել, քանի որ կանաչ տարածքները պարունակում են սոլանին, որը վնասակար է մարդկանց համար։

«Կարտոֆիլ ընտրելիս պետք է ուշադրություն դարձնել նաև նրա հոտին, եթե այն տհաճ է, ապա պալարները վարակված են սնկային և բակտերիալ վարակներով, որոնք կարող են դրսևորվել տանը պահելու ժամանակ»,- հավելել է Ռոսկաչեստվոն։

Նրանք նաև խորհուրդ են տվել մրգերը տանը պահել մութ, չոր և բավականին զով տեղում՝ մինչև 4-5 աստիճան ջերմաստիճանում։ Կարող եք դրանք դնել նաև ցանցերի կամ բանջարեղենի տուփերի մեջ։
Ռոսկաչեստվոն նշել է, որ երբեմն դժվար է որոշել, թե տարբեր տեսակի կարտոֆիլներից որն է հարմար որոշակի ուտեստի համար, սակայն ընդհանուր առմամբ ընդունված է, որ վարդագույն կարտոֆիլը իդեալական է տապակելու համար, դեղնավունը՝ ապուր պատրաստելու համար, իսկ սպիտակ փխրուն սորտերով հիանալի կարտոֆիլի պյուրե է պատրաստվում։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս