Բաժիններ՝

Բժիշկը խոսել է հում ձու ուտելու վտանգավոր հետևանքների մասին

Հում ձվի օգտագործումը սպառնում է սալմոնելոզային վարակով, աղեստամոքսային տրակտի դիսֆունկցիայով, աղիներում փտած պրոցեսների զարգացմամբ և այլ տհաճ հետևանքներով: Այս մասին, ըստ shantnews-ի՝ «Известия»-ին ասել է բժիշկ-էնդոկրինոլոգ, SM-Clinic-ի դիետոլոգ, բժշկական գիտությունների թեկնածու Օքսանա Միխալեւան։

Նա նախ նշել է, որ հում ձու ուտելիս ախտածին բակտերիաներով վարակվելու վտանգ կա։ Մասնավորապես, թռչունները հաճախ վարակվում են սալմոնելայով և այն փոխանցում իրենց սերունդներին:

«Ժամանակակից թռչնաբուծական ֆերմաները հակաբիոտիկներ են օգտագործում սալմոնելոզ վարակը կանխելու համար, ուստի հում ձու ուտելիս այս վարակով հիվանդանալու ռիսկը փոքր է: Այնուամենայնիվ, եթե տեսնում եք, որ ձվի կճեպը աղտոտված է թռչնի կղանքով, ապա դրանք հում ուտելը շատ վտանգավոր է»,- զգուշացրել է Միխալևան։

Նույնիսկ եթե ձվերը բակտերիայով վարակված չեն, ըստ բժշկի, դեռ չարժե դրանք հում ուտել, քանի որ նման արտադրանքը շատ վատ է մարսվում աղեստամոքսային տրակտում, և դրանից ստացված սպիտակուցը գործնականում չի ներծծվում:

Կարդացեք նաև

«Հում ձվի օգտագործումը կարող է հանգեցնել աղեստամոքսային տրակտի դիսֆունկցիայի, որովայնի շրջանում ծանրության, ցավի, դիսպեպսիայի, իսկ կանոնավոր օգտագործման դեպքում առաջացնել աղիներում փտած պրոցեսների զարգացում և աղիքային ֆլորայի միկրոբիոցենոզի փոփոխություն։ . Բայց եփած ձվի դենատուրացված սպիտակուցը շատ լավ է ներծծվում և օգտակար է մեր օրգանիզմի համար»,- ընդգծել է Միխալևան։

Տեսանյութեր

Լրահոս