
Էնդոկրինոլոգը պատմել է շաքարին փոխարինող անվտանգ մթերքի մասին

Շաքարի անվտանգ փոխարինողը ստեվիան է, որը շաքարավազից 300 անգամ ավելի քաղցր է, ասել է էնդոկրինոլոգ Զուխրա Պավլովան։ Իր Telegram ալիքում նա խորհուրդ է տվել ավելի ուշադիր լինել այս ապրանքի նկատմամբ:
Ըստ էնդոկրինոլոգի՝ ստևիայի հիմնական առավելությունը շաքարավազի նկատմամբ այն է, որ այն ունի գրեթե զրոյական կալորիա՝ 18 կիլոկալորիա՝ շաքարավազի 378 կիլոկալորիայի դիմաց։ «Ստևիան ներգրավված չէ օրգանիզմում ածխաջրերի նյութափոխանակության մեջ և չունի սահմանափակումներ դրա օգտագործման հարցում: Այն ջերմակայուն է, այսինքն՝ եփելու ժամանակ չի վատթարացնի ճաշատեսակի համը»,- բացատրել է Պավլովան։
Շաքարը ստեվիայով փոխարինելու համար ավելի լավ է ընտրել առավելագույն մաքրման ենթարկված օշարակներ, կարծում է էնդոկրինոլոգը։
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը