Բաժիններ՝

Դիետոլոգը նիհարելու համար համեղ և առողջարար այլընտրանք է առաջարկել մայոնեզին

Մայոնեզը մեծացնում է աղցանների և ուտեստների կալորիականությունը, ուստի ավելի լավ է հրաժարվել դրանից, ասում է դիետոլոգ, սննդաբան Նատալյա Նեֆեդովան։ Նա Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում նշել է այս սոուսի համեղ և առողջ այլընտրանք՝ հատուկ նիհարել ցանկացողների համար։

Նեֆեդովայի խոսքով՝ մայոնեզն ավանդաբար պատրաստվում է ձվից, մանանեխից և բուսական յուղից։ Վերջին բաղադրիչն ավելացնում է սոուսի կալորիականությունը։

Դիետոլոգն առաջարկել է աղցանները համեմել տնական մածունի սոուսով, ըստ իր բաղադրատոմսի։

«Մայոնեզը փոխարինում եմ մածունով, ուղղակի ավելացնում եմ սխտորի փոշի, սոխի փոշի, աղ, պղպեղ, մի քիչ քացախ։ Այնուհետև պարզվում է, որ այն ավելի սուր է, համով կծու, մայոնեզի նման մի բան»,– ըստ shantnews-ի՝ ասել է Նեֆեդովան:

Սննդաբանը նաև ասել է, որ որոշ աղցանների մեջ, օրինակ՝ Օլիվիեն, դուք իսկապես չեք կարող պատրաստել առանց մայոնեզի, քանի որ երբ այն փոխարինվի, աղցանի համը կփոխվի: Այս դեպքում նա խորհուրդ է տվել չհանել մայոնեզը, բայց սահմանափակել նման աղցանների օգտագործումն ամսական մեկ անգամ։ Բժիշկը բացատրել է, որ այդ դեպքում մայոնեզն առանձնապես լուրջ վնաս չի հասցնի օրգանիզմին։ Այնուամենայնիվ, եթե մարդը քիչ է շարժվում և շատ է ուտում բարձր կալորիականությամբ մթերքներ, ապա ընդհանուր առմամբ ամեն ինչ բացասաբար կանդրադառնա առողջության վրա, եզրափակել է Նեֆեդովան։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս