Բաժիններ՝

Ահա թե ինչու երբեք չպետք է տաք թեյ խմել

Տաք թեյ խմողները իրենց քաղցկեղով հիվանդանալու մեծ ռիսկի են ենթարկում:

Ձմռանը մեկ ափսե տաք հարուստ ապուր ուտելու կամ մեկ-երկու բաժակ տաք թեյ խմելու ցանկությունն ավելի մեծ է, քան երբևէ։ Սակայն Քաղցկեղի ամերիկյան միության հետազոտողները խորհուրդ են տալիս խուսափել բարձր ջերմաստիճանի սննդամթերքներից և ըմպելիքներից: Ըստ մասնագետների՝ այս սովորությունը կապված է կերակրափողի քաղցկեղի զարգացման հետ։

Գիտնականներն ուսումնասիրել են ավելի քան 50 000 մարդու տվյալներ։ Պարզվել է, որ մարդիկ, ովքեր կանոնավոր կերպով թեյ են խմում 60 աստիճանից բարձր ջերմաստիճանի դեպքում, կերակրափողի քաղցկեղով հիվանդանալու վտանգը 90 տոկոսով ավելի է (համեմատած նրանց հետ, ովքեր անտարբեր են տաք ըմպելիքների նկատմամբ): Այս ռիսկին ենթարկվելու համար բավական է խմել օրական մոտ 700 մլ, այսինքն՝ մոտ երկու մեծ բաժակ տաք թեյ։

 

Ինչ ջերմաստիճան պետք է ունենա թեյը

Մասնագետները բացատրում են՝ եփելուց անմիջապես հետո այն սովորաբար ունենում է 80-ից 95 աստիճան ջերմաստիճան։

Եթե թույլ տաք թեյը մի քանի աստիճանով սառչի և խմեք միայն մեկ բաժակ, ապա դժվար թե ինչ-որ վտանգավոր բան պատահի, հատկապես, որ նման ըմպելիքը հազիվ թե կարելի է մեկ կում խմել։ Բայց թեյի սիրահարները, ովքեր չեն սահմանափակվում մեկ բաժակով, օրական օգտագործում են դրանից ավելի քան 500 մլ, կարևոր է ապահովել, որ ըմպելիքի ջերմաստիճանը չգերազանցի 60 աստիճանը՝ սա գիտնականների խորհուրդն է։

Հրապարակման պատրաստեց 168․am-ը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս