Ահա թե ինչու է պետք տանը ունենալ սառեցված կիտրոններ

Կիտրոնները սառեցվում են հիմնականում համի համար։ Հալվելուց  հետո դրանք դառնում են փափուկ և այդպես ավելի հարմար է ուտել։

Ինչպես շատ այլ մրգեր, կիտրոնը ևս հագեցած է սննդանյութերով, որոնք օգնում են կարգավորել խոլեստերինի մակարդակը, բարելավում են իմունային համակարգը և կանխում քաղցկեղը։ Այն պարունակում է հակասնկային և հակամանրէային նյութեր։

Կիտրոնի կանոնավոր օգտագործումը հանգեցնում է օրգանիզմում դրական փոփոխությունների։ Ինչպիսիք  են՝

1․ Նվազեցնում է ինսուլտի հավանականությունը

2․ Կանխում է քաղցկեղը

3․ Ամրապնդում է իմունային համակարգը

4․ Ունի հակաբորբոքային ազդեցություն

5․ Թեթևացնում է ասթմայի ախտանիշները

6․ Օգտակար է սթրեսի հաղթահարման համար

7․Մաքրում է լյարդն ու երիկամները

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ կիտրոնի կեղևի կիրառումը արդյունավետ է քաղցկեղի ավելի քան 10 տարբերակների դեմ և կարող է ավելի լավ աշխատել քան ճառագայթումը և քիմիաթերապիան։

Պարզապես սառեցված կիտրոն ավելացրեք ձեր թեյին և այն ավելի օգտակար կլինի։

Ինչպես պատրաստել կիտրոնի սառույց

Կիտրոնները լվանալը հոսող սառը ջրով և չորացնել

Մեկ րոպե թրմել խնձորի քացախի մեջ

Սառցարանում պահել 12 ժամ

Առավոտյան սառեցված կիտրոնները անցկացնել քերիչով՝ ներառյալ կեղևը և սերմերը

Ստացված զանգվածը լցնել սառցամանի մեջ և տեփոխել սառցարան

Կիտրոնի սառույցները պատրաստ են։

Պատրաստեց Արաքս Պողոայանը

Տեսանյութեր

Լրահոս