Տանձով և պանրով շատ համեղ ռիզոտո
Բաղադրիչներ
1. Բրինձ արբորիո – 100 գ
2. Տանձ – 1 հատ
3. Կիտրոնի հյութ – 1 ճ/գ
4. Բանջարեղենային արգանակ – 500 մլ
5. Կարագ – 2-3 ճ/գ
6. Սոխ – 1 հատ
7. Պեկորինո Ռոմանո պանիր – 50 գ
8. Սպիտակ չոր գինի – 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Տանձը մաքրել, մի քանի կտոր պահել՝ զարդարելու համար, մնացածը կարագով տապակել:
2. Բանջարեղենային արգանակը եռացնել:
3. Այնուհետև մնացած կարագով տապակել բրինձը՝ մինչև դառնա թափանցիկ: Ավելացնել գինին և անընդհատ խառնելով՝ գոլորշիացնել այն:
4. Եփել բրինձը՝ խառնելով և արգանակն ավելացնելով:
5. Պատրաստ լինելուց մի քանի րոպե առաջ բրնձին ավելացնել տանձի կտորները և քերած պանիրը: Խառնել ամբողջը և վերցնել կրակից:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը