Հրաշալի տնական տորթ «Սև սալորը՝ շոկոլադում»
Բաղադրիչներ
1. Խտացրած կաթ – 1 բանկա
2. Ձու – 2 հատ
3. Կակաո – 3 թ/գ
4. Ալյուր – 1 բաժակ
5. Սոդա – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Խառնել բոլոր բաղադրիչները:
2. Բարակ շերտով զանգվածը լցնել կաղապարի մեջ:
3. Թխել 3-4 բարակ շերտեր, մոտ 15 րոպե:
4. Սալորն անցկացնել մսաղացով, ավելացնել 1 բաժակ շաքարավազ և կես լիտր թթվասեր:
5. Ընկույզը մանրացնել և ավելացնել թթվասերային կրեմին:
6. Ջնարակը պատրաստելու համար 100 գ շոկոլադը հալեցնել, ավելացնել 150 գ սերուցք և կակաո: Եփել, մինչև ստացվի միասեռ զանգված:
7. Զարդարել տորթը ջնարակով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը