Արևելյան հումուս մածուկը՝ հրեական բաղադրատոմսով
Բաղադրիչներ
1. Համեմ – 1/2 փունջ
2. Ջուր – 2 ճ/գ
3. Լայմի հյութ – 2 ճ/գ
4. Ձիթապղտի յուղ – 1 ճ/գ
5. Աղացած քիմիոն – 3/4 թ/գ
6. Աղ – 1/4 թ/գ
7. Սև լոբի – 0.5 կգ
8. Սխտոր – 1 ատամիկ
Պատրաստման եղանակը
1. Բոլոր բաղադրիչները հարել բլենդերում՝ մինչև ստացվի միասեռ զանգված:
2. Անմիջապես մատուցել տաք լավաշի կամ բանաջրեղենի հետ:
3. Պատրաստի խառնուրդը սառնարանում կարելի է պահել մի քանի օր:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը