Անուշաբույր մեղրային նրբաբլիթներ. մեղրը յուրահատուկ համ է հաղորդում
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 4 բաժակ
2. Մեղր – 3-5 ճ/գ
3. Կաթ – 5/6 բաժակ
4. Ձու – 6 հատ
5. Ջուր – 1 բաժակ
6. Շաքարավազ – 0.5 բաժակ
7. Բուսայուղ – 0.5 բաժակ
8. Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
9. Աղ – 1 պտղունց
10. Բուսայուղ՝ տապակելու համար
Պատրաստման եղանակը
1. Պատառաքաղով խառնել ձուն, շաքարավազը և բուսայուղը՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
2. Ավելացնել կաթի կեսը, աղը և վանիլինը, խառնել:
3. Հետո ավելացնել մաշած ալյուրը և խմոր հունցել: Հենց խմորը դառնա միասեռ, ավելացնել մնացած կաթը և ջուրը:
4. Խմորը խառնել:
5. Տապակել նրբաբլիթները:
6. Մատուցել մեղրով կամ թթվասերով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը