Շոտլանդական փխրուն թխվածքաբլիթ
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 260 գ
2. Կարագ – 225 գ
3. Աղ – 1/4 թ/գ
4. Շաքարի փոշի – 60 գ
5. Վանիլին – 4 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Թասի մեջ մաղել ալյուրը աղի հետ:
2. Մեկ այլ թասի մեջ լավ հարել կարագը:
3. Կարագի մեջ ավելացնել շաքարի փոշին և վանիլինը:
4. Իրար խառնել կարագային և չոր խառնուրդները: Լավ խառնել և 15 րոպեով ուղարկել սառնարան:
5. Այդ ընթացքում ջեռոցը տաքացնել մինչև 150 աստիճան:
6. Խմորից թխվածքաբլիթներ ձևավորել, շարել տապակին՝ իրարից 2 սմ հեռավորության վրա: Թխել ջեռոցում մոտ 20-30 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը