Բաժիններ՝

Կոճապղպեղային թխվածքաբլիթներ՝ դարչինով

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 2 բաժակ
2. Շաքարավազ – 1 բաժակ
3. Ձու – 1 հատ
4. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
5. Կարագ – 100 գ
6. Կոճապղպեղի արմատ – 2 հատ
7. Աղացած դարչին – 1 թ/գ
8. Մեխակ – 5 հատ

Պատրաստման եղանակը

1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան:

2. Ալյուրը խառնել փխրեցուցչի, մաքրած և մանր քերած կոճապղպեղի, մանրացած մեխակի և դարչինի հետ:

3. Կարագը փափկեցնել: Հարել կարագը շաքարավազի հետ, ավելացնել ձուն, ալյուրը և խմոր հունցել:

4. Սեղանին ալյուր շաղ տալ, խմորը գրտնակել և թխվածքաբլիթներ ձևավորել: Վրան շաքարավազ կամ քերած նուշ շաղ տալ:

5. Տապակին կարագ քսել, վրան ալյուր շաղ տալ, թխվածքաբլիթները շարել և թխել 25-30 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս