Անուշաբույր և պարզ թխվածք՝ դեղձով կեքս
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 150 գ
2. Կոնսերվացված դեղձ – 12 հատ կես դեղձ
3. Կարագ – 125 գ
4. Ձու – 3 հատ
5. Շաքարավազ – 125 գ
6. Փխրեցուցիչ – 0.5 թ/գ
7. Աղ – 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
1. Տրորել փափուկ կարագը շաքարավազի և աղի հետ:
2. Մեկական ձու ավելացնել, հետո ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը:
3. Խմոր հունցել:
4. Դեղձերը լցնել քամիչի մեջ:
5. Կեքսի համար նախատեսված կաղապարները յուղապատել և լցնել 2/3-ի չափով խմորով:
6. Տեղավորել կես դեղձը ևս մեկ անգամ կիսած խմորի մեջ՝ ուցուռիկ կողմով՝ վերև:
7. Թխել 180 աստիճան ջեռոցում 15-20 րոպե:
8. Պատրաստի կեքսերի վրա շաքարի փոշի շաղ տալ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը