Բաժիններ՝

Անուշաբույր և պարզ թխվածք՝ դեղձով կեքս

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 150 գ
2. Կոնսերվացված դեղձ – 12 հատ կես դեղձ
3. Կարագ – 125 գ
4. Ձու – 3 հատ
5. Շաքարավազ – 125 գ
6. Փխրեցուցիչ – 0.5 թ/գ
7. Աղ – 1 պտղունց

Պատրաստման եղանակը

1. Տրորել փափուկ կարագը շաքարավազի և աղի հետ:

2. Մեկական ձու ավելացնել, հետո ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը:

3. Խմոր հունցել:

4. Դեղձերը լցնել քամիչի մեջ:

5. Կեքսի համար նախատեսված կաղապարները յուղապատել և լցնել 2/3-ի չափով խմորով:

6. Տեղավորել կես դեղձը ևս մեկ անգամ կիսած խմորի մեջ՝ ուցուռիկ կողմով՝ վերև:

7. Թխել 180 աստիճան ջեռոցում 15-20 րոպե:

8. Պատրաստի կեքսերի վրա շաքարի փոշի շաղ տալ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս